Vier het leven!

Toen ik 50 werd gaf ik een groot diner, een ‘Fabulous 50’ party voor 35 vrouwen. Het werd een lange, prachtig versierde tafel met aan het hoofd mijn moeder, peettante en schoonmoeder en een hele rits schoonzusjes, nichtjes, peetdochter en vriendinnen. Ik had wekenlang gewerkt aan een slideshow over mijn leven, er werd voor ons vorstelijk gekookt door Marc en een vriend, we draaiden oude plaatjes met herinneringen, en ik had tranen van geluk tijdens mijn onvoorbereide speech.

Het voelde belangrijk om stil te staan bij deze mijlpaal en er op deze manier betekenis aan te geven

Inmiddels zijn we 7 jaar verder. En ben ik post-menopauze.

Omdat ik het jammer vind dat er in onze cultuur geen rite of passage meer is voor de (post) menopauze vrouw ben ik op zoek gegaan naar manieren om hier zelf invulling aan te geven.

De 40 over 40 campaign – Celebrating the strength, wisdom & beauty of women 40+ van Jules Morgan kwam op mijn pad.

Meedoen aan deze campagne, samen met mijn dochter, voelt voor mij als een mooi moment om weer naar buiten te treden en deze nieuwe fase in mijn leven te vieren.

Ik heb jullie gemist.