Rite of Passage

Mooie vrouw, hoe gaat het met jou?

Ik was een aantal maanden aan het dwalen. Het vertrouwde pad was er niet meer. In een visioen zag ik mezelf op mijn knieën in het stof. Er was niets, en het enige wat ik kon doen was me er aan overgeven.

Ik help als vrijwilliger in een speciaal voor Ukraïense vluchtelingen ingerichte winkel met kleding en speelgoed. Het is betekenisvol en soms emotioneel om deze oma’s, moeders en kinderen te zien. Daarnaast gaat mijn werk voor mij als coachopleider en examinator gewoon door, waarvoor ik in deze fase erg dankbaar ben. Verder heb ik alles on hold gezet. Mijn website, mijn posts, mijn blogs. Het stroomde even niet meer.

En ik wist dat ZIJN met het NIETS de bedoeling was. Een initiatie in een nieuwe cyclus. Wat precies was me echt niet duidelijk, maar ik vertrouwde het proces.

De Maiden to Mother Training kwam op mijn pad. Een groepsinitiatie, rite of passage en healing van de gewonde kindstukken in ons, wat doorwerkt op je voorouders. Deze tijd heeft zoveel meer mogelijkheden om je eigen pad te lopen, los te laten wat niet van jou is en je te herinneren dat je in essentie altijd al heel bent geweest.

Vraag jezelf af:

Waarom ben ik op dit moment op aarde geïncarneerd? Wat heb ik hier te doen als soul? Welk stuk heb ik af te maken waar mijn voorouders niet toe in staat waren? Welk zielscontract heb ik afgesloten?

If you don’t do the work, your life becomes the work. Rites of Passage are Portals into the matrix of our life, where the sacred meets the mundaine and where we see our red thread, our motherline, our generational trauma playing out over and over again.

De Maiden to Mother initiatie is een helend proces waarin we ons meisje de plek geven die voor haar bedoeld is (lente, wassende maan, onschuldig, avontuurlijk, op blote voeten, ja zeggen tegen het leven, ontvouwen, verwondering, onbezorgd, beschermd), dalen we af naar de onderwereld (donkere maan, de donkere godin, de disrupter, de chaos, waar niemand je komt redden, waar de waarheid aan het licht komt, waar stukken in jezelf afsterven), om opnieuw geboren te worden in the Mature Mother (zomer, purpose, bloeien, droomleven, volle maan, moeder aarde, the Great Mother).

Alles in ons leven is cyclisch en daar gaan we steeds meer over te weten komen.

De Godinnencultuur startte ongeveer 40.000 jaar geleden, net na de IJzeren tijd (nieuwe maan) toen de matriarchische cultuur groeide (wassende maan), en tot bloei kwam ongeveer 9000 jaar voor Christus met het ontstaan van dorpjes en landbouw (volle maan). Ongeveer 3000 voor Christus begon de matriarchische cultuur in verval te raken (afnemende maan) en stormde de patriarchische cultuur op (donkere maan) die een mannelijke God aanbad, en eeuwenoude wijsheid (van vroedvrouwen, medicijnmannen en vrouwen) en kennis vernietigde.

Het asfalt van het patriarchaat is letterlijk over ons wilde, natuurlijke, cyclische pad heen gewalst.

Onze donkere geschiedenis is nog niet voorbij. Er is nog steeds veel oorlog, pijn en angst. En onze geliefde moeder Aarde wordt nog steeds misbruikt.

Maar er is ook meer licht, een hogere frequentie en meer bewustzijn. Deze tijd is een tijd van wedergeboorte (nieuwe maan) en herstel van de eenheid tussen vrouwelijke en mannelijke energie. Een nieuw begin, het Aquarius tijdperk.

En elke evolutie werkt als een spiraal, de wijsheid van eerder cycli zal meegenomen worden in deze nieuwe cyclus. Niet alle wijsheid en kennis is verloren gegaan. Er ontwaken steeds meer vrouwen en mannen, kinderen geboren na het jaar 2000 hebben veelal een hoger bewustzijn en zullen gaan bijdragen aan deze nieuwe aarde.

Ik vind het een ongelooflijk fascinerende en spannende tijd. Ik ga de komende tijd meer delen over wijsheid die opnieuw in mij geactiveerd is. En dat is veel.

Als je tot hier gelezen hebt, dank je wel. Kennelijk resoneert er iets met jou. En weet dat het nooit om woorden gaat, hé? Waar je op aanhaakt is de energie.

Liefs,

Marianne